Algemene informatie

Parachutespringen bij Skydive Zeeland

 • Spring seizoen:

  April: Vrijdag en zaterdag
  Mei t/m okt: Woensdag t/m zondag
  Dec t/m maart:
  Zaterdag

 • Afspring hoogte tandemsprong:

  Standaard: 9.000 ft. / 2750 meter

In het zuiden van het land kun je bij Skydive Zeeland een tandem parachutesprong maken. Op deze dropzone worden voornamelijk deze tandem sprongen gemaakt. Af en toe springen hier ook sportspringers.

Deze dropzone is bijzonder vanwege de unieke ligging. Tijdens de vlucht naar afspringhoogte komen de Zeeuwse eilanden in beeld met het Veerse meer en de Noordzee. Ook de haven van Rotterdam is goed te zien.

Omdat er in Zeeland gesprongen wordt met een klein vliegtuig (C182) is er plaats voor vier springers per vlucht; twee tandempassagiers en hun instructeurs. Het toestel vliegt in ongeveer een half uur naar 9000 voet; de relatief lange vlucht omhoog is een attractie op zich.

De instructeurs in Zeeland springen full-time en zijn (erg) ervaren. De organisatie is kleinschalig, professioneel en gefocust op veiligheid. De atmosfeer op de dropzone is erg gezellig, er is een clubhuis, honden zijn welkom en er hangt een erg ontspannen sfeer.

Bijzonderheden Skydive Zeeland

Klein vliegtuig

In Zeeland wordt met een Cessna 182 gevlogen: een toestel dat in totaal vier springers mee kan nemen. Meestal zijn dit twee tandempassagiers en de daarbij behorende tandeminstructeurs.

In sommige vluchten maakt slechts één iemand een tandem parachutesprong, in dat geval zijn er twee vrije plaatsen. Die plaatsen worden dan meestal gebruikt door sportparachutisten die een funjump maken.

Uniek uitzicht

Skydive Zeeland is erg gunstig gelegen op het kruispunt van rivieren, noordzee, het rustieke Zeeuwse achterland met aan de horizon de deltawerken en Rotterdam.

Omdat het vliegtuig niet heel snel kan klimmen heb je op deze dropzone alle tijd om van het bijzondere uitzicht te genieten. Als je hier een tandem parachutesprong maakt krijg je er als het ware een gratis rondvlucht van 30 minuten bij.

Prijzen parachutespringen in Zeeland

SprongtypeHoogteOptiesWeekdagen prijsWeekeinde prijs
Standaard9.000 voet€ 209,-€ 209,-
Standaard9.000 voetVideo only€ 284,-€ 284,-
Standaard9.000 voetFoto & Video€ 304,-€ 304,-

Het Paracentrum

Deze dropzone kenmerkt zich door de ontspannen sfeer. Het centrum bestaat uit een clubhuis en een naastgelegen hangaar. In het clubhuis kunnen springers zich melden bij het manifest en eventueel wat drinken bij de bar.

Vrienden en familie die mee zijn gekomen kunnen in het clubhuis of op het kleine terras wachten en de take-off van vlakbij meemaken. De landingen vinden plaats op een veld aan de andere kant van de landingsbaan; de staff legt uit hoe daar te komen en wanneer ongeveer te vertrekken.

Bij het inchecken wordt met iPads gewerkt, bijvoorbeeld voor het tekenen van de ‘eigen risico verklaring’ (ook wel: waiver) en voor het registeren bij het Revl camerasysteem.

De Tandem parachutesprong

Bij Skydive Zeeland wordt gewerkt met een vaste ploeg full-time springers (geen weekend-krachten). De hoofdinstructeur springt al circa 25 jaar als professioneel springer en heeft zijn sporen in binnen- en buitenland ruimschoots verdiend.

De vlucht naar boven is al een attractie op zich

Na circa 25 tot 30 minuten vliegen bevindt het toestel zich op de afspringhoogte. Als de deur open gaat schuiven de instructeur en passagier naar de rand en laten zich uit het vliegtuig vallen. Tijdens de vrije val en de parachutevlucht is het genieten van het unieke uitzicht van eilanden, graslanden en zee.

Beelden van een Handcam

Voor wie daarvoor kiest wordt de hele ervaring (van het aantrekken van de jumpsuits, tot na de landing) vastgelegd op beeld.

Dit kunnen alleen video edits zijn maar voor een meerprijs ook foto’s én video. Passagiers krijgen in de loop van de dag de beelden digitaal aangeleverd nadat de edits door het Revl systeem d.m.v. ai (kunstmatige intelligentie) zijn gemaakt.

Het unieke van beelden die door een tandem-instructeur worden gemaakt is dat er ook beelden zijn van de parachutevlucht (als de beelden door een speciale cameraspringer worden geschoten dan valt de camera-man of vrouw dóór nadat de tandemparachute opent en ontbreken de beelden van het vliegen van de parachute).

Overige factoren

Het springen boven de Zeeuwse eilanden is ontzettend bijzonder, vooral voor wie in het zuiden van het land woont.

De bijzondere hoek waarop de fotos en videobeelden worden gemaakt, vanaf de uitgestrekte hand van de tandeminstructeur garandeert dat de passagier altijd vol in beeld is én dat ook de parachutevlucht (na het openen van de parachute) vast wordt gelegd.

Springen boven Zeeland is fantastisch mooi.

Voor wie meekomt met een springer maar zelf geen tandem parachutesprong wil maken is de wachttijd tussen het opstijgen en landen circa 30 minuten. Vlak bij de Dropzone, op het vliegveld, is ook een restaurant gevestigd. In de bar van het clubhuis zijn koffie, frisdranken en verschillende kleine snacks (Mars, Snickers, etc.) beschikbaar.

Skydive Zeeland Reviews

van Google, Facebook en Tripadvisor

Reserveren

Boek je parachutesprong bij Skydive Zeeland

Bij Skydive Zeeland hebben bijna alle (circa 95%) tandem springers van te voren hun tandem-parachutesprong geboekt via het boekingsformulier op www.skydive-zeeland.nl. Heel af en toe komt er iemand spontaan langs die een tandemsprong wil maken. Meestal kan deze dropzone een spontane ‘walk-in’ faciliteren.

Het is dan ook sterk aan te bevelen om de parachutesprong van te voren vast te leggen, vooral omdat er maar vier tandem-springers per uur kunnen springen en ‘walk-ins’ dan vaak lang moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn.

Een sprong reserveer je via de website of rechtstreeks in het boekingsformulier. Om de beschikbaarheid te controleren op je gewenste dag en tijdstip kun je ook alleen de eerste stap van het booking-formulier ook invullen (en dan niet doorgaan met het bevestigen en afrekenen van je sprong).

Een mogelijk nadeel van het maken van een boeking/ reservering is dat de boekingen non-refundable zijn. Als er bij slecht weer niet gesprongen kan worden dan kan de sprong verzet worden naar een andere datum (binnen twee jaar). Sprongen zijn ook vrij overdraagbaar en niet aan naam gebonden (je kunt je sprong bijvoorbeeld verkopen aan iemand anders).

Screenshot van skydive-zeeland.nl
© Copyright - parachutespringen.info