Algemene informatie

Parachutespringen bij Skydive Zeeland

  • Spring seizoen:

    April t/m okt: woensdag t/m zondag

  • Afspring hoogte tandemsprong:

    Low: 7.000 ft. / 2134 meter
    Standaard: 9.000 ft. / 2750 meter
    Extreme: 13.000 ft. / 3950 meter

In het zuiden van het land kun je bij Skydive Zeeland een tandem parachutesprong maken. Op deze dropzone worden voornamelijk deze tandem sprongen gemaakt maar er springen hier ook steeds meer sportspringers.

Deze dropzone is bijzonder vanwege de unieke ligging. Tijdens de vlucht naar afspringhoogte komen de Zeeuwse eilanden in beeld met het Veerse meer en de Noordzee. Ook de haven van Rotterdam is goed te zien.

In Zeeland werd tot 2020 gesprongen met een klein vliegtuig (C182)  maar tegenwoordig spring je in Zeeland (net als op Texel) uit een groot en snel vliegtuig (C208). In het vliegtuig passen circa 16 springers die binnen een paar minuten naar de afspringhoogte worden gevlogen. De vlucht omhoog is vanwege het spectaculaire uitzicht een attractie op zich.

De instructeurs in Zeeland springen full-time en zijn (erg) ervaren. De organisatie voelt ondanks de grote hoeveelheid tandemsprongen die jaarlijks gemaakt worden kleinschalig. De atmosfeer op de dropzone is erg gezellig, er is een clubhuis, honden zijn welkom en er hangt een erg ontspannen sfeer.

Bijzonderheden Skydive Zeeland

Groot vliegtuig

In Zeeland wordt gevlogen met een groot vliegtuig waar tot 16 springers tegelijk mee omhoog genomen kunnen worden. Deze vliegtuigen (Cessna 208) zijn bovendien ontzettend snel.

In een gemiddelde vlucht vliegen 5 tot 7 tandem-passagiers samen met hun tandem-instructeurs naar afspring hoogte.

Deze dropzone is ook voor groepen heel geschikt.

Uniek uitzicht

Skydive Zeeland is erg gunstig gelegen op het kruispunt van rivieren, noordzee, het rustieke Zeeuwse achterland met aan de horizon de deltawerken en Rotterdam.

Omdat het vliegtuig niet heel snel kan klimmen heb je op deze dropzone alle tijd om van het bijzondere uitzicht te genieten. Als je hier een tandem parachutesprong maakt krijg je er als het ware een gratis rondvlucht van 30 minuten bij.

Prijzen parachutespringen in Zeeland

SprongtypeHoogteOptiesWeekdagen prijsWeekeinde prijs
Standaard9.000 voet€ 209,-€ 209,-
Standaard9.000 voetVideo only€ 284,-€ 284,-
Standaard9.000 voetFoto & Video€ 304,-€ 304,-

Het Paracentrum

Deze dropzone kenmerkt zich door de ontspannen sfeer. Het centrum bestaat uit een clubhuis en een naastgelegen hangaar. In het clubhuis kunnen springers zich melden bij het manifest en eventueel wat drinken bij de bar.

Vrienden en familie die mee zijn gekomen kunnen in het clubhuis of op het kleine terras wachten en de take-off van vlakbij meemaken. De landingen vinden plaats op een veld aan de andere kant van de landingsbaan; de staff legt uit hoe daar te komen en wanneer ongeveer te vertrekken.

Bij het inchecken wordt met iPads gewerkt, bijvoorbeeld voor het tekenen van de ‘eigen risico verklaring’ (ook wel: waiver) en voor het registeren bij het Revl camerasysteem.

De Tandem parachutesprong

Bij Skydive Zeeland wordt gewerkt met een vaste ploeg full-time springers (geen weekend-krachten). De hoofdinstructeur springt al circa 25 jaar als professioneel springer en heeft zijn sporen in binnen- en buitenland ruimschoots verdiend.

De vlucht naar boven is al een attractie op zich

Na circa 25 tot 30 minuten vliegen bevindt het toestel zich op de afspringhoogte. Als de deur open gaat schuiven de instructeur en passagier naar de rand en laten zich uit het vliegtuig vallen. Tijdens de vrije val en de parachutevlucht is het genieten van het unieke uitzicht van eilanden, graslanden en zee.

Beelden van een Handcam

Voor wie daarvoor kiest wordt de hele ervaring (van het aantrekken van de jumpsuits, tot na de landing) vastgelegd op beeld.

Dit kunnen alleen video edits zijn maar voor een meerprijs ook foto’s én video. Passagiers krijgen in de loop van de dag de beelden digitaal aangeleverd nadat de edits door het Revl systeem d.m.v. ai (kunstmatige intelligentie) zijn gemaakt.

Het unieke van beelden die door een tandem-instructeur worden gemaakt is dat er ook beelden zijn van de parachutevlucht (als de beelden door een speciale cameraspringer worden geschoten dan valt de camera-man of vrouw dóór nadat de tandemparachute opent en ontbreken de beelden van het vliegen van de parachute).

Overige factoren

Het springen boven de Zeeuwse eilanden is ontzettend bijzonder, vooral voor wie in het zuiden van het land woont.

De bijzondere hoek waarop de fotos en videobeelden worden gemaakt, vanaf de uitgestrekte hand van de tandeminstructeur garandeert dat de passagier altijd vol in beeld is én dat ook de parachutevlucht (na het openen van de parachute) vast wordt gelegd.

Springen boven Zeeland is fantastisch mooi.

Voor wie meekomt met een springer maar zelf geen tandem parachutesprong wil maken is de wachttijd tussen het opstijgen en landen circa 30 minuten. Vlak bij de Dropzone, op het vliegveld, is ook een restaurant gevestigd. In de bar van het clubhuis zijn koffie, frisdranken en verschillende kleine snacks (Mars, Snickers, etc.) beschikbaar.

Skydive Zeeland Reviews

van Google, Facebook en Tripadvisor