Algemene informatie

Parachutespringen bij Skydive Ameland

  • Spring seizoen:

    Eind april t/m half sept: 6 dagen per week
    Half sept t/m eind april: Gesloten

  • Afspring hoogte tandemsprong:

    Standaard: 9.000 ft. / 2750 meter

Op het waddeneiland Ameland kun je bij Skydive Ameland een tandem parachutesprong maken. Naast het parachutespringen voor mensen die een eerste (tandem) sprong maken springen er op Ameland af en toe ook sportspringers.

De Dropzone op Ameland kenmerkt zich door de ontzettend mooie omgeving, vooral vanuit de lucht gezien. Het uitzicht op de afspring-hoogte (circa 9000 voet) en van onder de geopende parachute is fenomenaal. De kust van Friesland is te zien, de Waddenzee, de Noordzee, Terschelling en op heldere dagen ook Schiermonnikoog.

Skydive Ameland is te vinden op Ameland Airport (EHAL) in de hangaar naast de verkeerstoren. De relatief kleinschalige operatie kenmerkt zich door een open en ontspannen karakter, helemaal in lijn met de rust die Ameland lijkt uit te stralen.

Het paracentrum werkt met de laatste technische hulpmiddelen zoals een volledig geautomatiseerd ‘manifest systeem’ (Burble) en een foto/ video systeem dat door middel van kunstmatige intelligentie zelfstandig de videobeelden edit (Revl).

Bijzonderheden Skydive Ameland

Klein vliegtuig

Skydive Ameland vliegt met een relatief klein toestel, de PH-OII, een Cessna 182. Dit toestel kan een totaal van vier springers vervoeren (2 tandem-passagiers en hun instructeurs).

Het vliegtuig vliegt in 20 tot 25 minuten naar de afspring hoogte van 9000 voet (circa 3 km). Zo ervaren springers op Ameland feitelijk eerst een rondvlucht met spectaculaire vergezichten.

Het vliegtuig is voorzien van een speciale deur, die zodra deze geopend wordt tijdens de vlucht, open blijft staan.

Handcam beelden

De instructeurs die de tandem parachutesprong uitvoeren, filmen en fotograferen de ervaring zelf. Het vliegtuig biedt namelijk geen plek voor externe/ losse camera-springers.

De beelden zijn bijzonder omdat de camera aan de pols van de instructeur is bevestigd. De instructeur strekt tijdens de vrije val en parachutevlucht zijn arm om zo unieke beelden te kunnen schieten met de passagier in het midden van het beeld.

Uniek uitzicht

Veel springers bij Skydive Ameland vieren op het eiland hun vakantie en besluiten om als kers op de taart een tandem parachutesprong te maken.

Sommige springers reizen speciaal naar Ameland om te kunnen springen boven het eiland. Niet voor niets, het uitzicht is spectaculair. Ameland lijkt maar erg klein vanaf 9000 voet, omringd door Waddenzee en Noordzee.

De omliggende eilanden en het vaste land blijken vanuit de lucht verrassend dichtbij.

Prijzen parachutespringen op Ameland

SprongtypeHoogteOptiesWeekdagen prijsWeekeinde prijs
Standaard9.000 voet€ 209,-€ 209,-
Standaard9.000 voetVideo only€ 284,-€ 284,-
Standaard9.000 voetFoto & Video€ 304,-€ 304,-

Het Paracentrum

De Dropzone is gevestigd in de hangaar naast de verkeerstoren op het vliegveld van Ameland, aan de rand van het dorpje Ballum. Tandem passagiers, de springers die een tandem parachutesprong gaan maken, melden zich daar bij de receptie.

De springers checken daar in en maken het een en ander aan administratieve zaken in orde. Vrienden en familie kunnen vanaf het terras de hele ervaring meekrijgen, van het instappen in het vliegtuig tot aan de landing voor de deur.

Bij het inchecken wordt met iPads gewerkt, bij het tekenen van de ‘eigen risico verklaring’ (ook wel: waiver) en voor het aanmelden bij het Revl camerasysteem.

Op het vliegveld is ook een rondvluchten bedrijf gevestigd. Op loopafstand bevinden zich een manege en een lunchroom/ snackbar.

De Tandem parachutesprong

Een klein, vast team maakt het parachutespringen boven Ameland mogelijk. De hoofdinstructeur is onderscheiden met veel prijzen uit de springsport en onderdeel geweest van meerdere record-sprongen in binnen- en buitenland.

De veiligheidsregels worden strikt nageleefd en het materiaal is perfect onderhouden. Een fijne gedachte voor de passagiers die hun eerste parachutesprong komen maken.

Springen boven Ameland is onbeschrijfelijk mooi

Met maximaal vier springers vliegt de PH-OII in 20 tot 25 minuten naar circa 3km. hoogte. Daar gaat de deur open en springen de springers de ervaring van hun leven tegemoet. Het uitzicht is onbeschrijfelijk mooi, misschien wel het mooiste van heel Nederland.

Beelden van een Handcam

Na de sprong worden automatisch 3 video edits gemaakt en worden de video beelden (en optioneel ook alle foto’s) geupload naar een persoonlijke download pagina waar de springer deze kan downloaden.

Dit media pakket is optioneel verkrijgbaar tegen een meerprijs, eventueel ook na de reservering als de springer zich bij de receptie in-checkt. Het kiezen voor de foto’s en video’s is een echte aanrader.

De beelden worden tijdens de sprong gemaakt door de tandem instructeur die een speciale handschoen draagt waar een speciale camera in past. Deze camera maakt de foto’s en video.

Overige factoren

Wie al op Ameland is doet er goed aan om op z’n minst bij het paracentrum te gaan kijken. De parachutisten landen voor de deur en er is veel te zien. Voor wie durft is Ameland een uitgelezen plek om een eerste parachutesprong te maken.

De locatie is zo bijzonder dat het de moeite waard is om er speciaal voor naar Ameland te reizen. De relaxte eiland-sfeer, de kleinschalige maar professionele operatie die de ervaring veilig en vertrouwd maakt. Springen op Ameland is een absolute aanrader.

Een uitgelezen plek om een eerste parachutesprong te maken

Skydive Ameland Reviews

van Google, Facebook en Tripadvisor

Reserveren

Boek je parachutesprong bij Skydive Ameland

Bij Skydive Ameland heeft het overgrote deel van de springers van te voren gereserveerd en zo een springdag en -tijdstip vastgelegd. Toch komen op deze Dropzone ook veel mensen zonder een reservering om een tandem parachutesprong te maken. Het paracentrum is passanten, of  ‘walk-ins’, gewend en kan deze springers vaak faciliteren.

Wie een reservering maakt is verzekerd dat er voldoende plek is op de gewenste dag en het gewenste tijdstip. Reserveringen worden via de website gemaakt en afgerekend. Na het maken van de reservering ontvangen springers per e-mail een link de benodigde administratieve zaken online in te vullen.

Een mogelijk nadeel van het maken van een boeking/ reservering is dat de boekingen non-refundable zijn. Als er bij slecht weer niet gesprongen kan worden dan kan de sprong verzet worden naar een andere datum (binnen twee jaar). Sprongen zijn ook vrij overdraagbaar en niet aan naam gebonden (je kunt je sprong bijvoorbeeld verkopen aan iemand anders).

screenshot website skydive ameland
© Copyright - parachutespringen.info